Ausztráliában is újraindul az élet

Ausztrália Új-Dél-Wales (NSW) államában egy nappal azután enyhítettek a korlátozó intézkedéseken, hogy a nemzeti statisztikai hivatal példátlanul magas munkanélküliségről adott hírt - adja hírül a reuters.com.

Sydneyben megélénkült a forgalom a lezárások feloldásávalForrás: AFP/Saeed Khan

Sydney-ben a helyiek amint lehetett, ki is használták az alkalmat, hogy a hideg, nedves reggelt valamelyik újra megnyílt kávézó melegében ellensúlyozzák a barátaikkal vagy családtagjaikkal, miután újranyithattak a vendéglátó-egységek azzal a feltétellel, hogy egyszerre maximum tízen tartózkodhatnak odabenn. "Nagy ajándék, hogy csak így beülhetünk beszélgetni másokkal. Végre normális reggelem lehet, nem kell otthon rejtőznöm - mondta Jess Best, az egyik helyi lakos.

Az állam miniszterelnöke, Gladys Berejiklian ugyanakkor arra figyelmeztette az embereket, hogy továbbra is figyeljenek és tartsák be az előírt távolságot. Mint mondta, a korlátozások enyhítése a világ több részén hibásan sikerült, és nem szeretné, ha ugyanez történne Új-Dél-Walesben is.

Az ország második legnépesebb államában, Victoriában múlt pénteken összesen 29 új esetet jelentettek, ami magasabb, mint a korábbi napok átlaga, ami kevesebb mint 20 volt. Ausztráliában összesen körülbelül 7000 COVID-19 esetet regisztráltak és 98-en haltak meg a betegségben, ami lényegesen alacsonyabb, mint az észak-amerikai és európai átlag. Az ország most háromlépcsős tervet dolgoz ki az újranyitásra.

Új-Dél-Walesben az iskolák lassan újból megnyílnak, magánösszejöveteleket öt főig, nyilvánosakat pedig tíz főig lehet tartani, ennyi az újranyíló uszodák medencéibe egyszerre beengedhető emberek száma is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek