Száz csíkos csöppség erősíti a tigrisek nemzetségét Kínában

  A világ egyik legveszélyeztetettebb alfaja, a szibériai tigris leginkább Kína északkeleti térségében, Oroszország távol-keleti részén és a Koreai-félsziget északi részén él. Az elmúlt években Kína fokozta a tigrisek védelmére irányuló erőfeszítéseit, ennek nyomán egyre nő a nagymacskák száma. Az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban található a világ legnagyobb tenyészközpontja, ahol 2019-ben száz szibériai tigriskölyök született – írja az MTI.

  Valaha nyolc egyed élt a kínai tenyészközpont területén, mára ez a szám az ezret is elériForrás: Dave Pape/Wikipedia

   Liu Tan, az intézmény illetékese szerint az év végéig várhatóan további 100 kölyök jön majd világra a központban. Hozzátette, a nagymacskáknál már beköszöntött a téli párzási időszak és az első utódok április-május környékén érkeznek. Liu szerint az intézmény egyebek között génvizsgálattal szabályozza, hogy a jövevények egészségesek legyenek és hogy évente hány szibériai tigris szülessen.

  A kelet-ázsiai ország 1986-ban hozta létre a hejlungcsiangi nagymacska-tenyészközpontot, akkor még csak nyolc szibériai tigris élt a park területén. Ma már a számuk az ezret is meghaladja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek