Naponta gyarapodó virtuális tigriskiállítást nézhet meg

Múzeumpedagógiai anyagokkal, videósorozatokkal és online „tigrisgyűjtéssel" erősíti online jelenlétét a Néprajzi Múzeum.

A Nem a tigris nevű nyilvános Facebook-csoportban önkéntes közösségi „tigrisgyűjtés" zajlik, több mint 300 taggal. Az eredmény egy virtuális tigriskiállítás, amely naponta egy tigrissel gyarapodik. A cél egy 999 tigrisből álló – műtárgy nélküli – múzeumi gyűjtemény létrehozása.

Tigris figurákat gyűjt a múzeumForrás: Shutterstock / Készítette: untitled

A Tigris a múzeumban virtuális tigriskiállítás valójában egy közösségi gyűjtemény, amely egyebek mellett azt a kérdést feszegeti, hogy mi ma a múzeum szerepe. Virtuális tárlatukkal azt is bizonyítják, hogy ma már valódi kiállítás nélkül is lehet múzeumot csinálni.

A Néprajzi Múzeum munkatársai az elmúlt években több digitális oktatási segédanyagot dolgoztak ki, amelyek körét bővítik most a szakemberek a múzeum gyűjteményében található műtárgyak, archív fotók, rajzok és filmek segítségével.

Az intézmény Raktártúrák és Életünk napjai néven indított filmsorozatai is folytatódnak a Youtube-on, és újabb epizódokat mutatnak be a költözés-előkészítés időszakából - írja a Turizmus.com.

Jelenleg csaknem 100 ezer műtárgy, több mint 12 ezer hangzó anyag, többségében népzenei dallam, 11 ezer 450 rajz, festmény, képeslap, csaknem 40 ezer fénykép és dia, 290 kézirat mellett 150 film között lehet válogatni a digitális térben, miközben folyamatosan töltik fel a szakemberek az újabb anyagokat. Az online gyűjteményeiket ide kattintva nézhetik meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek