Kiselefánt született hétvégén a bécsi állatkertben

  Kiselefánt született szombat hajnalban a Schönbrunni állatkertben.

  Szombaton, hajnali 2.00 órakor született meg Nubi, 27 éves elefánt nőstény kölyke a bécsi állatkertben. A 90 centiméteres, 90 kilogrammos kiselefánttal tökéletesen rendben van, anyukája pedig tapasztalt mama, aki gondosan ápolja kicsinyét.

  Még csak kétnapos a kiselefántForrás: © Tiergarten Schönbrunn

  A Schönbrunni állatkert dolgozói hetek óta váltott éjszakai műszakot vállaltak, hogy figyelemmel kísérhessék a világra jövetel minden pillanatát. A kiselefánt lombikbaba: Numbit egy Dél-Afrikában található Phinda-rezervátumból származó vadbika fagyasztott spermájával termékenyítették meg, olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményében.

  "A kislány megpróbál lépést tartani az anyjával, a hasa alatt halad. A következő napokban Numbi és kiselefántjaa létesítmény elzárt részében maradnak, a látogatók sajnos egyelőre nem láthatják őket. Fontos, hogy Numbi alkalmazkodni tudjon az új helyzethez." – nyilatkozta Dagmar Schratter, az állatkert igazgatója.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!