Depressziós lett, majd el is pusztult a világ legszomorúbb elefántja

  Elpusztult az a nőstény elefánt, amelyik 43 évig élt magányosan a spanyol állatkertben.

  A spanyolországi Córdoba állatkertjében élt „a világ legszomorúbb elefántjaként" ismert nőstény, aki három éves kora óta lakott az intézményben. A Flavia névre hallgató ázsiai elefánt egész életét egyedül töltötte, és az utóbbi hat hónapban mentálisan már meglehetősen instabillá vált, írja az Insider.

  Flavia, a világ legszomorúbb elefántjaForrás: Zoo de Córdoba/Facebook

  A depressziótól szenvedő Flaviának az állatkert a PACMA állatvédő szervezet bevonásával próbált segíteni. Ám hiába szállították át egy menhelyre, hogy egy kicsit összeszedje magát, nem volt mit tenni, az elefánt már teljesen elszigetelődött.

  A PACMA azt akarja elérni, hogy ilyen eset többet ne történhessen meg, véleményük szerint a legjobb az lenne, ha egyáltalán nem érkezne több új állat a spanyol állatkertbe, sőt, a jelenleg ott élő állatoknak sem kéne szaporodni.

  A vadon élő elefántok nagyon is szociális lények, akik szoros kapcsolatot építenek ki a fajtársaikkal; a szabadon lévő példányok akár 70 évig is élhetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!