Videón is megnézheti a vadon élő, rózsaszín kis elefántot

Egy három hetes, rózsaszín elefántbébit kapott lencsevégre a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban Tim Jansen van Vuuren, a park munkatársa - írja a Daily Mail. A nem mindennapi kis elefánt épp családja körül játszadozott, amikor felfigyelt rá a vadőr. 

 A szakember szerint egy ritkán előforduló genetikai rendellenesség, a részleges albinizmus, azaz a leucizmus miatt rózsaszín árnyalatú az elefánt bőre. A leucizmus abban különbözik az albinizmustól, hogy míg a bőr nem termel pigmentsejteket, úgy a lágyabb szövetek – mint például a szem – igen.

Rózsaszín kis elefánt ugrándozik Dél-AfrikábanForrás: Facebook / Savee Wildlifee Africaa / Készítette: Tim Jansen van Vuuren

"Ez a genetikus rendellenesség nagyon ritkán fordul elő a természetben, messze a legérdekesebb dolog, amit valaha a vadonban láttam" - nyilatkozta a vadőr.

A dél-afrikai kis elefánt a Disney filmek rózsaszín rajzfilm figuráira hasonlít, így nem csoda, hogy most ő a vadon sztárja. Tim Jansen van Vuuren szerint az elefántnak élete végéig megmarad a különleges, rózsaszín árnyalata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek