Minimalackák mosolyognak a Holnemvolt Várban

A Fővárosi Állatkertben nemcsak egzotikus vadállatokkal foglalkoznak, hanem háziállatokkal is. Többségüket a Holnemvolt Várban találhatják meg, ilyenek például a gyimesi racka juh, a mangalica sertés vagy a magyar tarkamarha, de vannak távoli tájakon háziasítottak is, mint például az alpakák. Illetve Pötyi a minnesotai törpesertés és nem rég született nyolc aprócska malackája – olvasható a Zoo Budapest oldalán.

Forrás: ZooBudapest / Facebook.com

A minnesotai törpesertés viszonylag új jövevénynek számít az állatkertben. Pötyi és Turcsi 2019-ben kerültek Budapestre, kettejük nászából pedig nemrég nyolc pöttyös kismalac született. Ahogy a kismalacoknak általában, legfőbb tevékenységük a táplálkozás és a szunyókálás, de nagy örömüket lelik az otthonukként szolgáló istálló felfedezésében, és persze az önfeledt játékban is. Érdemes őket meglátogatni a vár istállójában.

A minnesotai törpesertés a sertések több száz fajtájának egyike. Bár a háziasítás eredeti színtere a Közel-Kelet lehetett, manapság a házi sertést szerte a világon tenyésztik. Az emberi tenyésztő munka ideje alatt számos fajtája alakult ki, ezek egyike a minnesotai törpesertés. A törpesertés fajtákat manapság elsősorban nem gazdasági haszonállatként, hanem házikedvencként tartják, ahogy tették azt korábban a a vietnámi eredetű csüngőhasú disznókkal is. Ma azonban rajtuk kívül már sokkal több törpe fajtát tartanak kedvencként.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek