Azt hitte a fotós, hogy rosszul lát mikor lefotózta a madarat

Az önjelölt fotós és önkéntes madárvédő Karen Mason, véletlenül kapta el a pillanatot ahogy egy karibi ollóscsőrű madár cigarettacsikkel eteti a fiókáját. Először nem is tudta pontosan mit is fényképez, csak messziről látta a madár szájában a fura eleséget.

Forrás: @Karen Mason / Facebook.com

A Facebookra is feltöltött képeken jól látni, hogy a csikk majdnem nagyobb, mint a fióka feje. Mason a Tampa közelében lévő St. Pete tengerparton kapta lencsevégre a szomorú pillanatot – olvasható a Huffpost.com oldalán.

A természet küzd, hogy alkalmazkodjon az emberi szemeteléshez. Sok madár kíváncsi azokra a dolgokra, amelyeket kidobunk, megpróbálják kideríteni, hogy ehetőek-e vagy sem. Sajnos ez a madár tápláléknak ítélte a csikket - mondta a brit Királyi Madárvédő Társaság szóvivője.

Mason és később a környezetvédők is jelezték, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek már látszanak a súlyos következményei. A fotós szerint Florida partjainál az eldobott cigarettacsikkek sokkal több kárt okoznak, mint bármilyen másfajta szemét. Nem csak az állatok életét és táplálékgyűjtését nehezítik meg, de a parton játszó gyerekek sincsenek biztonságban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek