Zöldség- és gyümölcsfagyival is óvják az állatokat

Jégtömbbe fagyasztott zöldségekkel és gyümölcsökkel, több itatóval, a kifutók medencéinek folyamatos újratöltésével próbálják elviselhetőbbé tenni az állatok számára a nyári kánikulát a Budakeszi Vadasparkban.

 A nyári hőség elviselése az ember és az állat számára egyaránt kihívást jelent. A vadasparkban élő állatok más-más módon védik magukat a nyári hőség ellen: a gímszarvasok és vaddisznók nyaranta előszeretettel dagonyáznak, ami nemcsak a testüket hűti, de az őket kínzó rovarok (szúnyogok, kullancsok) ellen is védelmet nyújt.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

 

A medvék a kánikula elől szívesen húzódnak vissza a téli vackaikba, emellett rendszeresen fürdenek tavakban, patakokban, és ilyenkor a szokásosnál jóval többet alszanak. Táplálékuk alapját ebben az időszakban a lédús bogyós gyümölcsök képezik – olvasható a sajtóközleményben.

A Vadaspark ragadozói szintén megtalálják a módját annak, hogy hogyan hűsítsék magukat: a szürkefarkasok a kutyákhoz hasonlóan lihegéssel párologtatnak, a hiúz árnyas helyekre vonul vissza, a szokásosnál kevesebbet eszik és sokkal többet pihen. Az aranysakál vékonyabb nyári bundával és szürkésebb színnel védekezik a meleg ellen.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

De a lehűlésben és a túlságosan meleg napok átvészelésében azért a gondozók is segítenek. Ebben az időszakban amellett, hogy több itatót helyeznek ki, és gyakrabban töltik újra a kifutók medencéit, sokszor jégtömbbe fagyasztott zöldségekkel és gyümölcsökkel kedveskednek az állatoknak. A jégbe fagyott különböző zöldségek és gyümölcsök nem csak hűsítőek és finomak, de az időt is el lehet tölteni velük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek