25 éves tradíciót szakítanak meg, hogy óvják a fészkelő madarakat

  Sandy Hook New Jersey-ben ilyentájt tele van zenével és dallamokkal, immár 25 éve. Ám ebben az évben másképp alakultak a dolgok.

  Június 19-re tervezték az első koncertet, melyet utána minden szerdán újabbak követtek voltak. A sokféle bandát felvonultat koncertsorozatot azonban idén lefújták, pontosabban elköltöztették, miután felfedezték, hogy lilék fészkelnek a helyszín közelében.

  Rövidcsőrű lileForrás: Mdf, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4698896

  Máskor a madarak csak látogatóba érkeznek erre a partszakaszra, idén azonban több fészket is találtak, így nem volt kérdés, hogy a koncertek ezúttal elmaradnak. Már csak azért sem volt kérdés, mivel ez a madárfaj az Egyesült Államokban szövetségileg is védett, és a fészkétől számított egy kilométeren belül semmilyen tevékenységet sem szabad folytatni. A hangos zene pedig egészen biztosan megzavarta volna a madarakat, írja a New Jersey 101.5.

  A koncertekhez megapróbáltak új helyszínt keresni a szervezők, de egyelőre nem találtak alkalmas területet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!