Szülői értekezletre várnak mindenkit a budapesti állatkertbe

  Vasárnap tartják az Állatkerti nevelőszülők találkozóját. A Fővárosi Állat- és Növénykert elsősorban azoknak szervezi a programot, akik a kert valamelyik lakóját jelképesen örökbe fogadták, de várnak új állatkerti „nevelőszülőket" is.

  Angele és a kis Arun az apukájukkalForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert / Facebook.com

  A 2019. május 12-i találkozó programjai között a legnépszerűbbnek évről évre a „szülői értekezlet" számít, ahol az állatok gondozói maguk mondják el az örökbefogadóknak, hogy kedvencük hogy érzi magát, esetleg milyen csínytevéseket hajtott végre az utóbbi időben. Az állatkerti „nevelőszülőket" emellett több más program is várja, lesz például tombola és több állomásos játék is - olvasható a sajtóközleményben.

  Az Állatkert lakóit az 1990-es évek eleje óta lehet jelképesen örökbe fogadni. Abban az időben persze még újdonságnak számított az ilyesmi, így az Állatkerti Alapítványnak akkoriban sokat kellett magyaráznia, hogy az örökbe fogadott állatokat természetesen nem lehet hazavinni. Néhány év elteltével azonban a jelképes örökbefogadás ismertté vált Magyarországon. Ma az aktív örökbefogadások száma jelenleg csaknem háromezer, s mivel egy állatnak több örökbefogadó szülője is lehet, ezért az örökbefogadások száma alapján a különböző állatok népszerűsége is kimutatható.

  Bár a rókamanguszta kölykök nincsenek a listán, mi azért örökbe fogadnánk őket isForrás: Fővárosi Állat- és Növénykert / Facebook.com

  Az örökbefogadási toplista élén jelenleg Arun, a másfél éves kiselefánt áll, neki van a legtöbb támogatója, de az első tíz között van Bia (alpaka), Sheshe ( zsiráf), Aurora és Haiku (kispanda), Örvi (alpaka), Basil (oroszlán), Niva (tigris), Pulcsi (pingvin), valamint holtversenyben Norbi (tigris) és Balu (barna medve) is. Az állatfajonként összesített lista szerint a legtöbb örökbefogadóval összességében az alpakák, majd a zsiráfok és az elefántok büszkélkedhetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!