Különleges madarakat röptetnek ezen az egész napos programon

A Budakeszi Vadaspark legújabb sztárjai, Bella és Belizár, a hóbagolypár is várja a látogatókat 2019. május 11-én, a Madarak és Fák Napjához kapcsolódó rendezvényen. A két madárritkaságon kívül a Vadasparkban olyan jól ismert vagy különlegességnek számító fajokkal is találkozhatnak az érdeklődők, mint a macskabagoly, a pusztai sas, a vércse, a holló, a kuvik, a tőkés réce, a fürj vagy a fogoly, nem beszélve a baromfiudvarból vagy a városi háztetőkről is jól ismert madarakról.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Az egésznapos rendezvényre a szakemberek Klíma-kalanddal, a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásával, valamint a madárgyűrűzéshez kapcsolódó játékokkal készülnek. A gyűrűzésnek egyébként nagy szerepe van a madarak viselkedésének megértésében és védelmében is, hiszen az így szerzett információk alapján a szakemberek sok mindent megtudhatnak a madarak kiinduló helyéről, koráról és útvonaláról – olvasható a vadaspark sajtóközleményében.

A Budakeszi Vadaspark bemutatóin jelenleg a hollók, a varjak, a szarkák és a csóka szerepelnek, bizonyos feladatokat pedig néhány vadkacsa is jól meg tud oldani.

Bemutatók és "Kérdezz-Felelek" is lesznekForrás: Budakeszi Vadaspark

A Madarak és Fák Napján érdemes lesz sétálni egyet a két éve átadott madárbarát tanösvényen, ahol a madáritatás és -etetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival ismerkedhetnek meg a látogatók. A Madarak és Fák Napjának részletes programját a park honlapján olvashatják, órákra lebontva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek