A vad mosómedve beszökött az állatkertbe és maradhatott

  Szokatlan történet járta be a netet az utóbbi napokban: Németországban, a heidelbergi állatkertben esett meg, hogy beszökött oda egy vad mosómedve. Heidelbergben alapból heten laknak a fajtársai közül, a Fred névre keresztelt állat lett a nyolcadik az AP Huffington Post által szemlézett híre szerint.

  Mosómedve a háztetőn, illusztrációként csupán.Forrás: Wikipédia / Készítette: Carsten Volkwein

  Először a Rhein-Neckar-Zeitung nevű helyi újság számolt be róla pénteken, hogy a mosómedvét a gondozók fedezték fel (biztos nem jött ki a matek). Észlelték, milyen jól elvan a többiekkel. Maradhatott hát, bár ebben szerepe volt a sokat támadott, de most hasznos uniós bürokráciának, ami tiltja a szabadon engedését.

  Ennek oka egyébként praktikus: az Észak-Amerikában őshonos állat Európában invazívnak számít, veszélyezteti az őshonos fajokat. Jelenleg is élnek szabadon mosómedvék Európában, amik még évtizedekkel ezelőtt szöktek meg szőrmefarmokról.

  Fred számára van még egy szomorú EU-jogszabály: a fenti okokból ivartalanítani kell majd.  

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!