Ezekkel az utazásokkal segítünk a bolygón

  Közeleg a Föld Napja, a nap, amikor egy pillanatra megpróbál úgy tenni a világ, mintha érdekelné a bolygó folyamatos lepusztulása. A Forbes készített egy összeállítást arról, hogyan egyeztethető össze a turizmus az élővilág védelmével. Itt van néhány hely, ahol úgy turistáskodhatunk, hogy közben segítünk a vadállatok és -növények megőrzésében.

  A Galápagos-szigetek cápái

  Az Ecuadorhoz tartozó, Charles Darwin által világhírűvé tett szigetcsoporton annyi rendkívül ritka, fokozottan védett élőlény lakik, amennyit egy fél kontinens se tudna kitermelni. A Pelorus szervez cápafigyelő búvártúrákat: pörölycápákat lehet lesni Mosquera szigete körül, megjelölni őket, majd hazatértünk után online is követhetjük, merre kolbászolnak. Eközben pedig a cápákat tanulmányozó tudósoknak is segítünk, hogy kövessék a halak mozgását.

  Dél-Afrika orrszarvúi

  A Kwandwe rezervátum Kelet-Fokföldön is kínál kalandot: négy napon át követhetjük a rinocéroszokat, miközben pazar házikókban szállunk meg. A hatalmas területű parkban az orrszarvúak mellett gepárd és zsiráf is él. A túrára való befizetésünk pedig visszapörög az adott fajok fennmaradásába, mindenki jól jár.

  A kép illusztrációForrás: IanZA/Pixabay

  Dél-Afrika leopárdjai

  A szafariszervező Singita tavaly jelentette be, hogy összeáll a nagymacskák megőrzéséért harcoló Panthera szervezettel: a Kruger Nemzeti Parkba kameracsapdákat telepítenek, valamint csatlakoznak a Furs for Life (Bundák az életért) fedőnevű programhoz. Ennek egyik fontos eleme, hogy műszőrméket biztosítanak a helyi közösségeknek, amik hagyományai előírják a nagymacskák szőrének-bőrének felhasználását. Turistaként adománnyal segíthetjük a nemes programot.

  Indonézia teknősei

  Az indonéz Anambas-szigeteken található a Bawah nevű védett terület. A szigeteket űrű erdők és gyönyörű lagúnák jellemzik. A természetvédelmet zászlajára tűző helyi alapítványnak segíthetnek a látogatók a Föld Napján, többek között a korallfák vagy a tengeri teknősök megőrzési munkáiban.

  Belize iguánái

  San Ignacio Resort Hotel. Elsőre egy tucat luxushotel neve. De a hely mégis több ennél, hisz nemes ügyet támogat a szálloda: a zöld iguánák megőrzését. Részt vehetünk ebben a folyamatban a kikeléstől a szabadon engedésig. Sőt, távozásunk után is adományokkal támogathatjuk a projektet azzal, hogy örökbe fogadunk egy iguánát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!