Ne bántsuk a siklókat, kérik a környezetvédők!

  Úgy tűnik ma a kígyók napja van, csak nem a legjobb értelemben bukkantak fel a radarunkon. Az ameikai óriás tigrispiton híre után, nem rég találtunk rá ugyanis egy figyelemfelkeltő bejegyzésre a Balatoni Berekek természet-, környezet- és állatvédő tudományos szervezet Facebook oldalán, amiben arra kérik az olvasókat, hogy ne bántsák a siklókat.

  A képen egy fekete patkánysikló látható, nálunk nem honos; a kép csak illusztrációForrás: shutterstock.com

  A téma azután kerekedett ki, hogy a fonyódi berektűz után egyre többen jelezték, a környék kertjeit és az utakat ellepték a menekülő hüllők. Mivel rákeresés alapján a Google mérges kígyókat is jelzett a helyieknek, a szervezet ezért hívta fel a lakosok figyelmét, hogy az érintett állatok siklók (vizi-, vagy kockás siklók), amik nem mérgesek, és jobban félnek most, hogy nincs otthonok, mint mi tőlük. 

  Az oldal felhívásaForrás: Balatoni berkek / Facebook

  A tudományos szervezet kiemelte, nincs a Balaton környékén emberre veszélyes kígyó, így a lakosság ha teheti, ne bántsa, ne pusztítsa el a megriadt állatokat. Azok idővel maguktól tovább állnak, új otthont keresnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!