Csak környezetvédőket enged be ez a kis ország

  A mikronéziai Palau-szigetek hatósága abban reménykedik, hogy az új intézkedéssel sikerül csökkenteni az egyre több turista miatt a szigetek élővilágára nehezedő nyomást.

  Mostantól minden Palaura érkező turista köteles aláírni egy öko-nyilatkozatot. A nyilatkozatot pecséttel viszik be minden érkező útlevelébe, és az illetőnek alá is kell írnia – írja a Travel and Leisure.

  Az indoklás szerint a szigetek egyértelműen természeti szépségéből, illetve halászatból, mezőgazdaságból él, és ha hagyják a természeti környezetet pusztulni, akkor a soron következő generációknak már semmi sem marad.

  A mikronéziai Palau különleges természeti szépségéről ismertForrás: Flickr.com / LuxTonnerre

   

  Az öko-nyilatkozat szövege a következő:

  „Palau gyermekei! Alulírott (név) hozzátok érkező vendégként fogadom, hogy vigyázok e szép és különleges szigetek értékeire. Fogadom, hogy minél kevesebbet ártok környezetemnek, átgondoltan cselekszem és óvatosan fedezem fel a szigeteket. Nem bántom azt, ami nem árt nekem. Csak olyan lábnyomot hagyok magam után, melyet a víz elmos.“

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!