Ausztriában él a világ legöregebb lipicai csődöre

  A bécsi Spanyol Lovasiskola közlése szerint a 40. születésnapját ünneplő állat életkora 120 évnek felel meg emberi mércével mérve. Nála idősebb csődört nem ismer a Nemzetközi Lipicai Szövetség (LIF) nyilvántartása.

  Társalgás a bécsi Spanyol Lovasiskolában - a kép csak illusztrációForrás: AFP/Joe Klamar

  A születésnap alkalmából a rendkívüli állatról egy könyv is megjelent, amelynek szerzője szerint Neapolitano Nimo I. " megtestesülése a lipicai lovak genetikai kódjának; robusztusság, kitartás, hosszú élet, intelligencia, tudás és nemesség jellemzi". A ló 26 éves koráig aktívan "dolgozott" és világszerte lenyűgözte az embereket a fellépéseivel, a levade-mutatvány volt a specialitása. A rekorder állat 14 éve vonult nyugdíjba, azóta szülőhelyén, a nyugat-stájerországi ménesben tölti napjait.

  Bemutató a lovasiskolábanForrás: APA-PictureDesk/ROBERT JAEGER / APA / picturedesk.com/Robert Jaeger

  A piberi ménes igazgatója az esemény alkalmából bejelentette, hogy a náluk született nyugdíjas versenylovaknak "idősotthont" hoznak létre, ahol az öreg lovak "még csodálatos éveket élhetnek szépséges környezetben".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!