Csapatnyi pirosfenekű pávián érkezett Veszprémbe

  Népes páviáncsapat érkezett a Veszprémi Állatkertbe Hollandiából. A több, mint 20 fős pirosfenekű páviáncsapat hangos örömteli kiáltások közepette fedezte fel új helyét, pár héten belül pedig külső kifutójukat is birtokba vehetik – áll a Veszprémi Állatkert közleményében.

  Egyelőre ideiglenes lakhelyükkel ismerkednekForrás: Veszprémi Éllatkert / Készítette: Balint Kovacs

  A galléros pávián Kelet-Afrikában, Ázsiában pedig Jemen és Szaúd-Arábia félsivatagos, száraz, füves pusztaságain és szavannáin él. A galléros páviánok társas lények, több szinten szerveződő csapatokban élnek.

  Nappal aktívak, ilyenkor idejük nagy részét táplálékkereséssel töltik, a nap legmelegebb óráiban pedig közösen isznak. Testük hátsó fele világosbarna, fejük, hátuk és mellső végtagjaik viszont ezüstszürkék, ráadásul ezeken a részeken szőrszálaik igen hosszúak, így afféle gallérként és palástként fedik őket.

  A galléros páviánok a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartoznak, hangos zsibongásukkal és mókás viselkedésükkel mindenhol a látogatók kedvencei.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!