Most induljon madárlesre a Fertő tóhoz!

A madárbarát kirándulóknak most kiváló úti cél lehet a Fertő tó térsége, ugyanis a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén megfigyelhető a már javában zajló madárvonulás. Mivel ezekben a napokban, hetekben érkeznek a nálunk költő madarak, ezért ez az időszak színes a természet kedvelői számára – írja a Sopron Média.

Hansági-főcsatornaForrás: Facebook / Fertő-Hanság Nemzeti Park

A legkorábban vonuló madarak már február környékén megérkeztek a nemzeti parkhoz, de az itt költő fajok továbbra is folyamatosan érkeznek. Március végén már érdemes felkeresnie a madarakat kedvelőknek a Fertő-Hanság Nemzeti Park e tekintetben frekventált helyeit, hiszen számos érdekes madárfajt lehet megfigyelni. A legkésőbb érkező madarak május elején teszik majd tiszteletüket itt, ilyen például a sárgarigó, a kékvércse és a gyurgyalag.

A tavaszi madárvonulást nem csupán az teszi érdekessé, hogy közép-európai viszonylatban több száz érintett madárfaj hónapokon át folyamatosan, de nem egyszerre indul meg célja felé. A folyamat a dinamizmusa miatt is izgalmas – vélik a zoológusok. A tavaszi madárvonulás sokkal gyorsabban zajlik, mint az őszi, ugyanis ilyenkor a madarakat hajtja a szaporodási ösztönük. Az idővel eszeveszett versenyt kell futniuk, amelynek egyaránt része a territórium megtartása, a fészkelőhely felépítése.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park honlapján folyamatosan friss információkat olvashatnak a természetbarátok a vonulási és fészekrakási folyamattal kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek