115 év házasság után válnak a klagenfurti állatkert teknősei

Bibi és Poldi nem sokkal születésük után kerültek össze, és több mint 100 évig alkottak egy párt. Most azonban úgy fest, vége az idillnek, írja az MNN.

115 év után elegük lett egymásbólForrás: Shuttestock / Készítette: Jenny Sturm

Mindkét óriásteknős 1897-ben született; nem sokkal később megismerkedtek, és néhány év múlva már egy párt alkottak. Korábban a baseli állatkert lakói voltak, az elmúlt 40 évben pedig a klagenfurti állatkertben éltek együtt.

Több mint egy évszázados házasság után 2012-ben viharosra fordult a teknősök párkapcsolata. Erőszakossá váltak, különösen Bibi, aki ki is harapott egy darabot Poldi páncéljából. Bár az óriás teknősöknek nincsenek fogai, de erős, éles állkapcsaik vannak. A sokadik támadás után az állatkert munkatársainak kellett szétválasztaniuk az egykori szerelmeseket. Mivel semmi különös nem változott a teknősök napi rutinjában, a dolgozók szerint Bibi egyszerűen megunta a partnerét.

A romantikus vacsora sem segítettForrás: Shuttestock / Készítette: TamaraLSanchez

A dolgozók mindent megpróbáltak, hogy újra összeszoktassák a párt, közös játékokat szerveztek nekik, sőt, „romantikus, jó hangulatú ételeket" is adtak a párnak, de ezzel sem sikerült újra lángra lobbantani az egykori szerelmet. Minden jel arra utal, hogy Bibi egyszerűen nem akar újra együtt élni Poldival, és ezt nem is titkolja, hiszen úgy sziszeg felé, akár egy kígyó.

A gondozók kénytelenek voltak külön házat építeni a párnak, két szabadtéri létesítményt hoztak létre, és két fürdőt készítettek nekik. Egy ablakot azért kialakítottak a házaik közé, hogy messziről láthassák egymást, de úgy fest, nem kíváncsi egyik sem a másikra. Az állatkert még nem adta fel, a gondozók remélik, hogy a teknősök újra megtalálhatják a harmóniát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek