Száz éve kihaltnak hitt teknős jött szembe a Galápagos-szigeteken

  A 20. század eleje, egészen pontosan 1906 óta nem láttak Fernandina szigeti óriásteknőst. Most pedig felbukkant egy példány, amelyik ráadásul nem is különösebben fiatal.

  A Galápagos-szigeteken több mint száz éve nem látott faj frissen felfedezett képviselője egy több mint tíz éves nőstény, melyet egészen véletlenül találtak egy, a szigeteken tett expedíció során, írja a CNN Travel.

  Galápagos-szigetekForrás: hugh_s20/Pixabay

  A szakértők úgy vélik, hogy többen is élnek még a fajtársai közül a területen, a nőstény biztosan nem egyedül van. Találtak lábnyomokat, illetve más, a teknősök jelenlétére utaló jeleket is, így nagyon is biztató a helyzet. A nőstényt a közeli Santa Cruz sziget tenyésztelepére vitték.

  A Fernandina szigeti óriásteknős az egyike a Galápagos-szigeteken élő 14 óriásteknős fajnak, melyek szinte egytől egyik veszélyeztetettek. A szigetek teknőspopulációját az utóbbi két évszázadban pusztították ki, leginkább azért, hogy megegyék, vagy más módon hasznosítsák őket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek