Legóból épült kerekesszéket kapott egy sérült teknős

  A Marylandi Állatkertben lábadozik az a mocsárifélék családjába tartozó teknős, amely néhány napja kapott egy mini kerekesszéket Legóból, miután az állatkert egyik gondozója sérülten találta meg a marylandi Druid Hill Parkban. Az eset még a nyáron történt, a gondozó egyből az állatkert orvosaihoz vitte a kis páncélost, ahol kiderült, többszörös törései vannak az alsó páncélján – írja a Foxnews.

  Át is esett egy komplex műtéten, a gyógyuláshoz azonban a teknős mobilitásának biztosítása is szükségessé vált, és mivel az alsó páncélja sérült, fontos volt, hogy mozgás közben azt ne húzza a földön. Ezért az orvosok azt találták ki, hogy Lego-kockákból építenek számára egy kerekesszékszerű szerkezetet, amellyel elkerülhetik azt, hogy a műtött terület a földhöz érjen. Néhány hét telt el azóta, a kis páncélos pedig majdnem olyan gyorsan gyógyul, mint ahogyan kerekezik. Az állatorvos szerint, ha minden jól megy, tavasszal már ki is szállhat a speciális gurulós székéből.

  Forrás: The Maryland Zoo in Baltimore/Sinclair Miller
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!