Egy egész csapat csimpánz lécelt le Belfastban

  Nem is egy, hanem rögtön egy kisebb csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkertben. Egy vihar ágakat fújt be a majmokhoz, akik rögtön meglátták a kínálkozó lehetőséget, és ki is használták.

  Jó lehet állatnak lenni a belfasti állatkertben, vagy minimum nagyon kalandos. Néhány héttel ezelőtt  egy kis vörös panda bocs szökött ki, de őt pár házzal odébb hamar meg is találták. Az eheti állatszökést a csimpánzok hajtották végre.

  A kép illusztrációForrás: DeFranzos/Pixabay

  Egy vihar letört faágakat sodort be hozzájuk, ők pedig élelmesen nekiláttak, hogy valamiféle létrát tákoljanak. A terv be is vált, és a majmok a falon át kijutottak a karámból. Egyikük le is mászott a túloldalon, ám a többieknek ennyi elég is volt a kalandból.

  Az egyik állatgondozó elmondása szerint „a csimpánzok intelligens főemlősök, és tisztában vannak vele, hogy nem szabad a karámon kívül mászkálniuk, úgyhogy vissza is mentek a helyükre" – idézi a The Guardian. A látogatók az egész akciót végigizgulhatták, egyikük videón is megörökítette az eseményeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!