Méregdrága pálmakakadukat loptak el egy vajdasági magánállatkertből

Összesen hat pálmakakadut loptak el egy magánállatkertből a nyugat-bácskai, Zomborhoz közeli Küllődön. A ritka madarakat nemcsak Szerbiában, hanem a környező országokban is keresik, ugyanis egyedi madárpéldányokról van szó, melynek értéke 15 ezer euró.

PálmakakaduForrás: Shutterstock / Készítette: Tran Qui Thinh

Korábban is voltak már lopások, de ilyen magas eszmei értékű állatot még nem vittek el. A tulajdonos a Pannon RTV-nek elmondta, hogy szerinte egy szervezett bűnbanda áldozata lehetett az állatkert, akik a madarakat valószínűleg megrendelésre külföldre szállíthatták.

A harminc éve üzememelő állatkertben a látogatók főleg madárfajokat tekinthetnek meg. Zombor idegenforgalmi kínálatában is szerepel, és a tavaszi, nyári hónapokban iskolai csoportok látogatják Szerbia minden részéről, de Magyarországról is rendszeresen érkeznek vendégek, hogy különleges madárfajokkal ismerkedhessenek meg testközelből.

A pálmakakadu az Indonéziához tartozó Aru-szigetek, Misool-sziget, Pápua Új-Guinea és Ausztrália északkeleti részén, a York-félszigeten honos. Új-Guineában a trópusi esőerdő övezetben, Ausztráliában az esőerdő- és az eukaliptuszövezet határán fordul elő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek