Vombatkölyök született a budapesti állatkertben

  Bár egyelőre csak éjjellátó kamerával sikerült megfigyelni a történéseket, de most már teljesen biztos, hogy egy apró kölyök növekszik a Molly nevű vombat nőstény erszényében.

  Ez a vombat még nem az a vombatForrás: Martin Pelanek/Shutterstock

  Ez a negyedik vombatkölyök, amelyik a fővárosi állatkertben született, ami egészen kimagasló szám. Az európai állatkertek közül eddig összesen hét intézményben születtek vombatok, bő száz év alatt összesen 16 egyed, áll az állatkert sajtóközleményében.

  A most cseperedő kis kölyök még tavaly ősszel született, így körülbelül fél éves lehet. De mivel az ellést szinte lehetetlen megfigyelni, ezért a gondozók az elmúlt hetekben a nőstény erszényének növekedéséből tudták nyomon követni a kicsi gyarapodását. Egy éjjellátó kamera segítségével végül sikerült megfigyelni az erszényből kikukucskáló kölyköt.

  Az állatkerti szakemberek szerint körülbelül márciusban lesz először esély arra, hogy a látogatók is megnézhessék a kis vombatkölyköt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!