Megtalálták az ír állatkertből lelépő vörös pandát

  Belfast állatkertjéből tűnt el vasárnap egy vörös panda, melyet azóta már szerencsésen meg is találtak, írja a The Guardian.

  A vörös panda a súlyosan veszélyeztetett állatfajok közé tartozikForrás: Jose Angel Astor Rocha/Shutterstock

  A két napja elsétáló kis állatot a rendőrség is kereste, és mindenkit megkértek, hogy ha fel is fedeznék, ne próbálják meg elfogni, mert ha veszélyben érzi magát, akkor védekezni, vagy támadni fog. Végül a pandát megtalálták és visszavitték az állatkertbe, erről az intézmény a Twitteren értesítette a lakosságot.

  A belfasti állatkertben tavaly nyáron születtek kis vörös panda kölykök, de csak az év vége felé találkozta először a látogatókkal. A vörös panda a súlyosan veszélyeztetett állatfajok közé tartozik, egyrészt mert egy ideig szőrméje miatt vadásztak rá, másrészt, mert az élőhelyéül szolgáló erdőket is folyamatosan irtják. Természetes körülmények között a Himalájában levő mérsékelt övi erdőkben él, Bhután, Kína, India, Laosz, Mianmar és Nepál területén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!