Cápaszületést láthattak a látogatók a bécsi Tenger Házban

  A látogatók szeme láttára hozta világra kicsinyét egy feketeúszójú szirticápa a bécsi Tenger Házában. Mivel a többiek előbb-utóbb felfalták volna az apróságot, az akvárium dolgozói villámgyorsan kihalászták. Az újszülött – megmentője után – a Jacek nevet kapta.

  feketeúszójú szirticápák a bécsi Tenger HázbanForrás: Tenger Ház

  Egyébként sem gyakori, hogy fogságban feketeúszójú szirticápa szülessen, azonban ami a bécsi Tenger Házában történt, felér egy tündérmesével. Az akvárium egyik feketeúszójú szirticápa-nősténye egy év vemhesség után a látogatók szeme láttára hozta világra kicsinyét. Az a szerencse, hogy nemcsak a vendégek, hanem az akvárium egyik dolgozója is felfigyelt a szülésre, és azonnal riadóztatta a kollégáit. Az akvárium munkatársai villámgyorsan felkapták az úszónadrágjukat és a búvárszemüvegüket, és hálókkal biztonságos helyre terelték a kicsit, így a kis jövevény szerencsére nem fajtársai gyomrában végezte.

  Az újszülött feketeúszójú szirticápaForrás: Tenger Ház

  Az 50 centis és 740 grammos cápafiú jelenleg egy külön medencében lakik a tenyészállomáson, ahol pontosan nyomon tudják követni az étvágyát és a növekedését. Jacek jelenleg nyers szardíniafilét kap, és rendszeresen megmérik a súlyát. Ilyenkor egyszerűen a hátára fordítják, amitől a cápafélék lemerevednek, így nem ficánkol a művelet közben. A szirticápa-bébi jövő téltől lesz látható a Tenger Háza új, 30 ezer literes korallzátony-akváriumában, amelyet most építenek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!