Pokoli körülmények között tartott állatokat mentettek Albániában

Tizenegy állatot, köztük három oroszlánt és egy medvét szabadított ki az albán rendőrség vasárnap a pokoli körülmények közül egy albániai magánállatkertből. Az egyik oroszlánt nagyon rossz állapotban találták, de a többi állat is kezelésre szorul.

Fogságban tartott oroszlán, illusztrációForrás: wikipédia / Készítette: Adrian Pingstone

Miután a Tiranától 100 kilométerre délre található Fierben lévő állatkert tulajdonosa megtagadta az együttműködést, a hatóságok behatoltak a területre és biztosították az állatorvosoknak a bejutást.
Az állatok - három oroszlán, egy medve, egy zebra, néhány szarvas, antilopok és rókák - nyugtatót kaptak, hogy biztonságosan elszállíthassák őket a tiranai állatkertbe. Az állatvédők szerint az állatok életkörülményei ebben a 15 éve működő állatkertben szörnyűek voltak. A tulajdonos hevesen tiltakozott a razzia ellen, sőt azt is megígérte a "behatolóknak", hogy panaszt nyújt be a magántulajdona megsértése miatt - írja az MTI.

Az állatkertet júliusban keresték fel a Négy Mancs munkatársai, akik értesítették a hatóságokat a mostoha körülmények között tartott állatokról. Lensi, az egyik oroszlán súlyos szemgyulladásban szenvedett, és az a veszély fenyegette, hogy megvakul. Szerencsére még időben sikerült kimenteni, és már jobban van, de mind a 11 állatnak ellátásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen felépüljön. Az örömhír, hogy a három oroszlánt hamarosan Hollandiába szállítják, ahol a természetes életterükhöz hasonló környezetben élhetnek tovább. A medve pedig Németországba kerül, szintén egy barátságos környezetbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek