Nyugdíjazott cirkuszi állatoknak építik Európa első elefántmenhelyét

Két neves állatvédő csoport létrehozza Európa első menhelyét nyugalomba vonuló cirkuszi elefántok számára. A World Animal Protection nevű csoport és az Elephant Haven jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben alakítja ki a menhelyeket, amelyek egy része már ősztől működni fog - olvasható az MTI hírei között.

Az európai cirkuszok műsoraikban több mint száz elefántot használnak. "Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra" - közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója.

Forrás: Elephant Haven

A turisták egy teraszról nézhetik az elefántokat

A menedékhelyeken építenek teraszt is a látogatók számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat. Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy a két csoport sikeresen lobbizott a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban.

Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.
"Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának" - mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek