Svájci rezervátumba kerül az évekig cirkuszi fogságban tartott medve

A Grizli névre hallgató, barna- és jegesmedve keverék 2016-ig a Corona Cirkusz tulajdonában volt. A medvét mostoha körülmények között tartották egy apró ketrecben, miközben a fogai teljesen tönkrementek a rácsok rágásától, ahonnan szabadulást remélt - tette közzé Szabadka Város egyik hírportálja. Az állatot végül elkobozták, majd a Palicsi Állatkertbe biztosítottak neki menedéket. Rossz egészségügyi állapotban került a röszkei határátkelőhelytől mintössze 22 kilométerre található vajdasági településre, és sokáig rendszeres orvosi kezelére volt szüksége.

Miután visszanyerte erejét, az állatkertben már a látogatók is megnézhették a kifutójában. Ez idő alatt számos videó készült róla - az egyik, nemrég közzétett felvételen például éppen egy hűsítő csobbanással hívta fel magára a figyelmet. A nagy forróságban ugyanis szívesen mártózott meg naponta többször is a palicsi lakosztályának medencéjében.

Grizlit július 2-án láthatták utoljára az állatkert látogatói. Negyedikén már egy speciális, állathordozásra kifejlesztett furgonba terelték, hogy új lakhelyére, Svájcba szállítsák. A hím medvére az eddiginél sokkal nagyobb élettér vár, ugyanis az Alpok lábánál húzódó rezervátumba kerül, ahol élete végéig szabadon élhet többi medvetársával együtt. 

Grizli és párja, Gócó, avagy egy romantikus mackópillanat a Palicsi ÁllatkertbenForrás: facebook / Zoo Palić

Az egyik vajdasági hírportál korábbi cikkében az is olvasható, hogy a medvét nem szeretnék elszakítani nőstény párjától sem. Így remélik, hogy hamarosan Gócó is átkerülhet az új helyre, ahol talán már sokkal jobb, szabadabb körülmények között élhetnének tovább együtt. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek