Nevet kapott a Nyíregyházi Állatpark bébielefántja

  Nemrég mi is megírtuk, hogy nevet keresnek a Nyíregyházi Állatpark elefántbébijének. Az ötletek két héten keresztül folyamatosan érkeztek az állatpark közösségi oldalára, összesen ezer javaslat gyűlt össze. A népszerűbb nevek között szerepelt a Kiwi, a Buborék, a Jumbó és a Kusisimua is, de végül a gondozók a Kimani név mellett döntöttek.

  Kimani, a Nyíregyházi Állatpark afrikai elefánt bébijeForrás: facebook / Nyíregyházi Állatpark

  A 3 hónapos kis hölgy neve szuahéli nyelven szépet és édeset jelent. Azért esett erre a névre a választás mert a gondozók szerették volna, ha hasonlóan az édesanyja és bátyja nevéhez (Kwanza, illetve Kitó) "k" betűvel kezdődne az utód neve is. A nőstény utód egyébként a negyedik tagja a nyíregyházi elefántcsapatnak, egyben ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. Zárt tartási körülmények között összesen két, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen - írják az állatpark közösségi oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!