Mintegy 90 elefánttetemet találtak egy botswanai vadrezervátumban

  Az állatok vadorzók áldozatai lettek, így ez lett a legnagyobb vadorzók által okozott pusztítás, amelyet eddig Afrikában tapasztaltak. A megölt állatok többségének eltávolították az agyarát. Az elpusztításuk ideje egybeesett azzal, hogy a botswanai hatóságok megszüntették a vadorzók ellen fellépő parkőrök felfegyverzését - közölte az Elefántok Határok Nélkül nevű szervezet.

  Elefántok vízközelbenForrás: Shutterstock

  Botswanában él a világ legnagyobb elefántpopulációja, amely mintegy 130 ezer egyedet számlál.
  A szakemberek épp vadállatszámlálást tartottak a térségben, amikor felfedezték a tetemeket. A 87 elefánt többségét hetekkel ezelőtt ölték meg, és a vadorzók elpusztítottak öt szélesszájú orrszavút is az elmúlt három hónapban.

  A 2015-ös elefántszámlálás adataiból kiderült, hogy az elmúlt tíz évben az afrikai elefántok egyharmadát megölték, és a tanzániai elefántok 60 százaléka pusztult el öt év alatt.

  Botswana közismert volt arról, hogy könyörtelen a vadorzókkal szemben, és a dél-afrikai országban ezért igen ritka volt ez a fajta pusztítást, és jóval kisebb volt az elefántpusztulás is, mint bárhol máshol Afrikában. Ezt az állatok is megérezhették, mert a szomszédos Angolából, Namíbiából és Zambiából nagy számban vándoroltak át a biztonságosnak vélt helyekre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!