Egy kis mókus megmenekülésének megható története a veszprémi állatmentőktől

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont ismét életet mentett! Az alapítvány a Facebook-oldalán szívszorító történetet osztott meg egy bajba jutott kis mókusról.

A kis mókus azonnal belopta magát a gondozói szívébeForrás: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont/Lélekszárny - Bitó Marietta állati portréi

A bájos, vörös kis emlős állatka két hete Balatonszemesről érkezett hozzájuk. Nem volt egyszerű megszervezni a pár grammos csöppség érkezését, de végül minden akadály elhárult és a szakemberek gondozásukba vehették a mókust. A kisállat testvérével együtt egy magas fáról esett le, de csak ő élte túl a zuhanást.

Megérkezése után pár nappal a gondozók legnagyobb örömére a szemei is kinyíltak és rendületlenül issza a tápszert. Az egyre gyarapodó mókuska kisfiú, ezért a vizelete a gondozók elmondása szerint közel sem rózsa illatú, ezért igyekeznek minden etetés után megpisiltetni, hogy ne ússzon sem ő, sem a helye az erős szagú vizeletben. Ez bizony nem nagyon akar így sem összejönni, ezért őbüdisége jó lenne, ha minél hamarabb elhagyná a tápszert" – írják a gondozók a posztban.

Az egyre elevenebb mókus kisfiú a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpontban a lehető legjobb helyen van, ahol mindent megtesznek azért, hogy egészséges, felnőtt mókusként később a természetbe visszaengedve folytassa az életét.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek