Ezek a bájos kisállatok születtek a budapesti állatkertben

Idén tavasszal is kisállat bébibumm van a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A takinborjak, a kecskegidák, kisbárányok, és Ada a kisboci mellett a Dél-Amerika kifutóba is új, aranyos kis jövevények érkeztek: a nagy maráknál 4 kölyök született és az állatkert szakemberei továbbiak születésére számítanak – írja a zoobudapest.com.

Bébibumm a nagy maráknálForrás: Bagosi Zoltán/Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala

Egyelőre még nem minden kölyök látható egyszerre a kifutóban, ugyanis még sok időt töltenek a föld alatti üregeikben. De a jó időnek köszönhetően a mara kölykök is egyre több időt töltenek a felszínen.

A nagy marákban a látogatók általában a nyulak, az őzek és a kenguruk jellegzetességeit fedezik fel. Ez a rágcsáló azonban még akkor sem nyúl, ha néha pampanyúlnak is szokták nevezni, az őzekkel és a kengurukkal pedig végképp nincs rokonságban.

Ez a Patagóniában őshonos állat ugyanis egy nagyobb termetű, átlagosan 8 kilogrammos, nappal aktív, növényevő rágcsáló.Monogám párokat alkot, és gyakran több párból, illetve a kölykökből álló lazább közösségekben él. A nőstények 13-15 hétig vemhesek, a kicsik pedig aránylag fejletten jönnek világra és gyorsan növekednek – olvasható az állatkert honlapján. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek