Videó: Dupla öröm a Londoni Állatkertben - gorillabébik születtek

2024. január 17-én szerdán reggel 9:34-kor egy kritikusan veszélyeztetett nyugati síkvidéki gorillabébi látta meg a napvilágot az angliai főváros állatkertjében a Mjukuu nevű mamájától, körülbelül nyolc és fél hónapos terhességet követően. Az újszülöttről videó is készült.

Kevesebb, mint egy hónappal később, február 8-án még egy nyugati síkvidéki gorillabébit üdvözölhettek a London Zoo munkatársai. A múl csütörtökön született kölyök Effie nevű mamája19 óra 44 perckor hozta őt világra – olvasható az állatkert webldalán.

A február 8-án született második csöppség 5 nappal a születése utánForrás: londonzoo.org

A januárban született gorillakölyökkel féltestvérek, hiszen mindkettőjüknek az ezüsthátú Kiburi az apja. A 19 éves Kiburi 2022 novemberében érkezett az Állatkertbe Teneriféről annak a természetvédelmi tenyésztési programnak a részeként, amely biztosítja a gorilla alfaj genetikailag változatos és egészséges populációjának megőrzését.

Az alig egy hetes kis gorillát édesanyja, Effie tartja óvón a karjábanForrás: AFP/Zoological Society of London (ZSL)

A főemlősök osztályvezetője, Kathryn Sanders így nyilatkozott: „Túl vagyunk azon, hogy egy hónapon belül megszületett a második gorillababa itt a Londoni Állatkertben – ezek a kölykök fontos szaporulatai ennek a veszélyeztetett fajnak".

A január 17-én született kis gorilla édesanyja, Mjukuu nézegeti utódjátForrás: AFP/Jonathan Kemeys

„A két kölyök egymás mellett fog felnőni, ugyanúgy, mint idősebb testvéreik, Alika és Gernot – imádni fogják, hogy állandó játszótársaik lesznek" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek