Csodájára járhatunk az első, fővárosi mókus- és madárparknak

Budapest IV. kerületében, az Ugró Gyula sor 1-3. alatt találjuk a főváros első mókus- és madárparkját, ami Mókaliget névre hallgat. A helyet az újpesti önkormányzat és az állatmentő liga álmodta meg, így nem meglepő, hogy az elkerített kis ligetben megannyi mókus- és madáretető, fürdető, sünilak, valamint rovarhotel is található.

Az Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Facebook-oldalán sok szép képet találtok a MókaligetrőlForrás: Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat Újpest / Facebook

Bár éjjel-nappal látogatható, a ligetet nem hagyják őrizetlenül a gondozói. Az élővilágot kamera rögzíti az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálatnak köszönhetően.

Bedő Kata alpolgármester és Laci bácsi, a mókusokat évek óta etető kerületi lakos egy nagyon kedves Facebook-videóban beszéltek arról, hogy miért volt szükség a kis liget védelmére. Vadkamerák már korábban is voltak, és az év elején ezeknek köszönhetően derült ki, hogy vaddisznók rongálták meg a területet. Hogy ezt elkerüljék a jövőben, és a mókusok nyugodtan tudjanak élni ott, ahova már odaszoktak, ezért az elkerítés és a megfelelő felszerelés mellett döntött a kerület – olvasható a Budapestkornyeke.hu oldalon.

A gyermekek és felnőttek számára kialakított közösségi tér most már lehetőséget ad arra, hogy egy kis eledelt (de nem konyhai maradékételt!) kihelyezzünk az állatoknak, vagy csak a padon üldögélve megfigyeljük őket az idilli környezetben. Ha szerencsénk van, talán még Laci bácsival is találkozunk a ligetben, aki név szerint is ismeri a mókusokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek