Ifjú Kócsagőrök figyelem! Elindult a jelentkezés egy óriási kalandra

Idén március 22-től április 22-ig, azaz a Víz Világnapjától a Föld Napjáig várják azoknak a 18 és 24 év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe, a jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül lehet elküldeni.

Forrás: Forrás: Ifjú Kócsagőr Program / Facebook.com

A résztvevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíznapos szakmai gyakorlatot, a legjobbak a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos külföldi tanulmányutat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába.

Az Ifjú Kócsagőrök Program oldalán olvasható az is, hogy a projektet a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság hozta létre 2013-ban. Azzal a céllal indultak neki, hogy népszerűsíteni tudják a természetvédelmet a fiatalok körében.

Az Agrárminisztérium és a 10 nemzeti park igazgatóság együttműködésének köszönhetően, a programban részt vevő, kiválasztott fiatalok megismerkedhetnek a gyakorlati természetvédelem feladataival, és versenyeznek egymással. Az idén 10 éves program döntőjét, aminek a külföldi tanulmányút lesz a nyereménye, valamint a háromnapos zárórendezvényt az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Parkban tartják majd szeptember 20 és 22. között.

A felvétel a 2022-es program ideje alatt készültForrás: ©Fanni Kiss - Ifjú Kócsagőr Program / Facebook.com

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül többen már valamelyik nemzeti park igazgatóságnál dolgoznak, akár természetvédelmi őrként, akár más beosztásban, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék.

Ha ti is ismertek olyan 18 és 24 év közötti fiatalt, aki szívesen részt venne az idei programon, szóljatok neki, és osszátok meg vele ezt a cikket! Életreszóló élményt szerezhettek nekik!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek