Vilmos herceg személyesen üzent az Új-Zélandon pusztító áradások után

Cambridge hercege támogatásáról szóló üzenetet küldött Új-Zéland lakosságának a térségben a hétvégén történt áradások miatt. Új-Zéland az egész országra kiterjedő árvízi vészhelyzetekkel nézett szembe az elmúlt héten, ami miatt körülbelül 1200 embert költöztettek el. Ráadásul egyes területeken évekbe telhet, amíg a hidak és utak tisztítása, helyreállítása egyáltalán megkezdődhet – írja a Royal Central.

A Maitai folyó elárasztotta a Nelson központjában lévő otthonokat, ami miatt családok százai kényszerültek otthonuk elhagyásáraForrás: AFP/Sara Hollyman

A herceg egy személyes hangvételű tweetet osztott meg, amelyben ezt írta: „Az új-zélandi árvizek pusztítása emlékeztet arra, hogy milyen herkulesi erőfeszítéseket kell tennünk bolygónk védelmében. Tudom, hogy összefogtok, ahogy korábban is tettétek, hogy támogassátok a rászorulókat. Katalin és én együtt érzünk az érintettekkel." 

Új-Zéland miniszterelnöke Jacinda Ardern a helyszínre utazott, hogy kifejezze együttérzését, majd egy helyi reggeli műsornak adott interjújában ő is felhívta a figyelmet arra, hogy lépéseket kell tennünk az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Csak a ház előtt parkoló autó teteje látszik ki vízbőlForrás: AFP/Sara Hollyman

Új-Zélandon a bajok a több mint négy napig tartó özönvízszerű felhőszakadás után következtek be. A dél-szigeti város, Nelson az egyik legsúlyosabban érintett terület, míg Új-Zéland északi és középső részének területei szintén pusztítással és elmosott utakkal néznek szembe.(Címlapfotó: 360b/Shutterstock)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek