Újabb közösségi kerttel gazdagodik a város, közel a Margit hídhoz

Már írtunk arról, hogy milyen fontos és hasznos, ha a városban is tudunk egy kicsit kertészkedni. A legjobb lehetőségek erre a közösségi kertek, melyek röviden nem mások, mint olyan földterületek, amelyeket egy közösség közösen gondoz. Kicsit hosszabban pedig egy olyan falatnyi kert a nagyváros forgatagában, ahol városi emberként is megtapasztalhatjuk milyen érzés, ha a gazolás, kapálás és palántázás után, megjelennek az első kövér paradicsomok, uborkák és cukkinivirágok.

A Szent István Park rózsakertjeForrás: wikipedia.org / Globetrotter19 / CC-BY-SA-3.0 /

HOGYAN LEHET KERTÜNK A VÁROS FORGATAGÁBAN? UTÁNA JÁRTUNK A KÖZÖSSÉGI KERTEKNEK című cikkünkben összeszedtük azokat a közösségi kerteket, ahol már mi is személyesen jártunk, és amelyek a mai napig fogadják a jelentkezéseket. Ezeknek a listáját gyarapítja most a város legújabb közösségi kertje, ami a Szent István Park alacsony kerítéses részén kapott helyet. 

Megújul és részben átalakul az eredetileg 1936-ban átadott Szent István Park. A hamarosan elkezdődő munkálatok terveit a FŐKERT munkatársai készítették el. Ezek alapján felújítják a rossz állapotú kosárlabdapályát a nagyparki részen, a kisparki részen pedig közösségi kertet alakítanak ki - olvasható a PestBuda.hu oldalán.

Ennek a pontos helye a Pozsonyi út és a Hollán Ernő utca közötti területre esik. Hogy az érdeklődők és kertészkednivágyók elérjék a kiskertet, a szakemberek megnyitják a sok évig kerítéssel lezárt sarokparcellákat. Amint látványosan megindul az átalakulás, hírt adunk róla itt az oldalon.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek