Zöld oázissal gazdagodott Terézváros betontengere

Társasházak tövében megbúvó zöld pihenőparkkal gazdagodott a VI. kerület. A tér növényekkel beültetett virágágyakkal, köztéri bútorokkal várja a pihenni, olvasni vagy épp beszélgetni vágyókat, írja a terézvárosi önkormányzat Facebook-oldala.

Rózsakert pihenőparkForrás: © Képszerkesztőség, 2021/Terézváros/Facebook

A Rózsakert pihenőparkot a Rózsa utca 51–53. szám alatt lévő közösségi kert bejáratánál alakították ki, de nevét nem az utcáról, hanem a rózsákról kapta, amelyeket hamarosan a padok köré épített pergolákra fognak futtatni. A parkot még szeptemberben adták át egy programokkal tűzdelt esős napon, amikor Daniel Rupazow street art művész a résztvevők bevonásával falfestmény készítésébe kezdett. A Facebook-poszt szerint az alkotás elkészült, és múlt hét óta megcsodálható a parkban.

Daniel Rupazow a megnyitón részt vevőket is bevonta az alkotásba, miközben Petruska zenélt.Forrás: © Képszerkesztőség, 2021/Terézváros/Facebook

Soproni Tamás polgármester és ötletgazda szerint Budapestnek nagy szüksége van a hasonló apró kis szigetekre, ahol ki lehet ülni olvasgatni, társasjátékozni vagy csak éppen elmélkedni a világ dolgain. Nemcsak Terézvárosban, de a belvárosban is kevés ilyen hely van, mondta a megnyitón. Azt is bejelentette, hogy a Vörösmarty utca 47/B-ben egy lebontásra kerülő ház helyére egy hasonló park létrehozását tervezik. Sőt, Terézváros minden pontján, ahol csak lehet, szeretnének növényekkel beültetett, zöld területeket létrehozni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek