Nem túl hálás, de megmentői így is kedvelik a bajból kihúzott baglyot

Egy bajba jutott erdei fülesbaglyot sikerült megmentenie az Újpesti Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat munkatársainak, adta hírül a Fióka- és Madármentés nevű Civil szervezet a Facebook-oldalán.

Semmi esélye nem lett volna, ha a Természetvédelmi Járőrszolgálat és az állatorvosok nem segítettek volna ilyen sokatForrás: Fióka- és Madármentés/Facebook

A bagoly már minimum két napja a bokrok aljában feküdt egy csepeli építési területen. Az ott dolgozók több helyről is próbáltak számára segítséget kérni, sikertelenül. Szerencsére nem adták fel és értesítették az Újpesti Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálatot, akik azonnal indultak is a bajba jutott erdei fülesbagolyért.

Az utolsó utáni pillanatban sikerült rajta segíteni. Nagyon sovány, legyengült állapotban volt és a röntgen kimutatta, hogy a lába és a szárnya is ripityára törött.

Az orvosok azonban úgy döntöttek, megpróbálják meggyógyítani. Az érkezése napjához képest már sokkal jobban van, szépen eszik és minden nap egyre erősebb.

A madármentők szerint nem a leghálásabb madaruk, kifejezetten arrogáns, de ettől függetlenül nagyon szeretik és reménykednek benne, hogy a kontroll vizsgálaton jó híreket fognak kapni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek