Ezzel az alkalmazással a gyerekek is élvezhetik a kocsiban utazást

Újabb zónában pattannak az autókba a látnivalókról mesélő ÚtraManók. Az autópályák, Budapest, Debrecen, Gyál és a balatoni régió után már az Északi-középhegység környékén is szórakoztatják a családokat, minőségi együtt töltött időt kínálva az utazás során – olvasható a Plukkido Facebook-oldalán. Ha az öveket bekacsolták, már indulhat is a mesés utazás!

Így gyorsabban telik egy hosszabb utazás is - illusztrációForrás: Falcona/Shutterstock

Hogy mi az az ÚtraManó? Egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy útszéli villanyoszlop. Az appot elindítva virtuális manók csatlakoznak be a kocsiba, akik izgalmas történetekkel szórakoztatják a gyerekeket az egész utazás alatt. A gyerekek nem unatkoznak, kifelé figyelnek, nem nyaggatják a szülőt, a család pedig együtt szórakozik. 

Az ÚtraManó alkalmazás előre felvett audioanyagot játszik le ismert szinkronszínészek, Dányi Krisztián és Schmidt Andi, Molnár Levente és Ilona, Simonyi Balázs, Szokol Péter, Renácz Zoltán hangjátékával.

A mesemondást GPS segítségével az autó aktuális helyzete indítja be, azaz amint egy adott pont közelébe érkezik a jármű, a manók megszólalnak.

A különálló történeteket egy-egy kerettörténet kapcsolja össze, amiben a kicsik megismerkedhetnek a mesebeli lényekkel. Az alkalmazás megkönnyíti a szülő dolgát, aki saját döntése alapján bevonódik a mesehallgatásba vagy a vezetésre koncentrál. A hallott szöveg a gyermeket pedig nem csak leköti, hanem számos területen fejleszti is. Az őt körülvevő környezetről szóló történetek egyszerre szórakoztatják és fejlesztik képzelőerejét, koncentrációját, kommunikációs és megfigyelőképességét – olvasható a plukkido.hu weboldalon, ahol további részleteket tudhatnak meg az ÚtraManókról, és az alkalmazásokat is letölthetik. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek