Mesélő kerékpáros ösvényeken tekerhetnek a horvát szigeten

Három hónappal ezelőtt a Brač-i Bol Idegenforgalmi Hivatal három új túraútvonalat és két új kerékpárutat mutatott be, amelyekhez helyi történetek és legendák is kapcsolódónak. Négy évvel ezelőtt jelölték ki az ösvényeket, idén pedig a kapcsolódó történeteket és térképeket információs táblákon helyezték el, vakok és gyengénlátók pedig egy QR-kódos mobilapp segítségével meg is hallgathatják azokat. 

Bol látképe - illusztrációForrás: siete_vidas/shutterstock.com

Az egyik kerékpárút a Merüljön el a Brač mámorító illataiban, a másik a Brač villái a mítoszokból és legendákból címet kapta, a hozzájuk kapcsolódó történeteket pedig három nyelven, horvátul, angolul és németül lehet meghallgatni.

„A  QR-kód beolvasásakor a történetek automatikusan elindulnak a mobiltelefonon, és hamarosan Braille-írással készült leírások is kerülnek az információs táblákra" - mondta Denis Špadina, a Split-Dalmácia Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy bár az ösvény nem alkalmas arra, hogy vakok és gyengénlátók önállóan kerékpározzanak rajta, de tandem-kerékpáron utazva részesülhetnek a túrázás élményeiből - adja hírül a total-croatia-news.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek