Mesélő kerékpáros ösvényeken tekerhetnek a horvát szigeten

  Három hónappal ezelőtt a Brač-i Bol Idegenforgalmi Hivatal három új túraútvonalat és két új kerékpárutat mutatott be, amelyekhez helyi történetek és legendák is kapcsolódónak. Négy évvel ezelőtt jelölték ki az ösvényeket, idén pedig a kapcsolódó történeteket és térképeket információs táblákon helyezték el, vakok és gyengénlátók pedig egy QR-kódos mobilapp segítségével meg is hallgathatják azokat. 

  Bol látképe - illusztrációForrás: siete_vidas/shutterstock.com

  Az egyik kerékpárút a Merüljön el a Brač mámorító illataiban, a másik a Brač villái a mítoszokból és legendákból címet kapta, a hozzájuk kapcsolódó történeteket pedig három nyelven, horvátul, angolul és németül lehet meghallgatni.

  „A  QR-kód beolvasásakor a történetek automatikusan elindulnak a mobiltelefonon, és hamarosan Braille-írással készült leírások is kerülnek az információs táblákra" - mondta Denis ©padina, a Split-Dalmácia Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke, hozzátéve, hogy bár az ösvény nem alkalmas arra, hogy vakok és gyengénlátók önállóan kerékpározzanak rajta, de tandem-kerékpáron utazva részesülhetnek a túrázás élményeiből - adja hírül a total-croatia-news.com.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek