Vasárnaptól közlekedik Magyarország első mesevillamosa

A különleges járat 2021. június 13-án 15 órakor indul első útjára Debrecenben a Nagyállomásról, az 1-es vonalon. Aznap még háromszor teszi meg ezt az utat, az érdeklődő gyerekekkel. Az ÚtraManó mesevillamossal a DKV Zrt. a legkisebbek számára is vonzóvá szeretné tenni a közösségi, ezen belül is a leginkább környezetbarát villamosközlekedést.

Mesevillamosok róják Debrecen síneitForrás: Kandert Szabolcs/VisitDebrecen Debrecen Turisztikai Ügynökség Kft.

A Plukkido csapata 2020. év végén kereste meg a DKV Zrt.-t az ÚtraManó mesevillamos megalkotásának ötletével, annak érdekében, hogy az országosan elérhető autós alkalmazást népszerűsítsék a közösségi közlekedésben is. Az ötletből végül megszületett az eredmény: Debrecen ikonikus, 1-es villamos vonalán Manók mesélnek „gyereknyelven" a legkisebb utasoknak az ablakon keresztül eléjük táruló látnivalókról. A mesék egyebek mellett a történelmi nevezetességekről, a debreceni közösségi közlekedésről és a természetről is szólnak.

A Plukkido innovatív, közösségi közlekedést kiszolgáló fejlesztése kiválóan ötvözi a mai modern kor digitalizált világát az alapvető hasznos ismeretek átadásával, hiszen a gyerekek egy mobil applikáció közvetítésével, a jármű hangszóróján keresztül ismerhetik meg Debrecen főbb történelmi nevezetességeit és a környezetüket. Az információk, a gyerekekkel utazó láthatatlan manók hangján jutnak el a legkisebbekhez, ezzel varázslatosabbá téve az utazást. 

Az ÚtraManó villamos 2021. június 13-án 15, 16, 17 és 18 órakor indul a Nagyállomásról. A villamosok a teljes 1-es vonalon közlekednek, azonban a járatra fel- és leszállni, csak a Nagyállomáson és az Egyetem megállóhelyen lehetséges – írta közleményében a VisitDebrecen, Debrecen Turisztikai Ügynökség Kft.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek