Három óra alatt felállítható a hajtogatós parti mobilházikó

A brette haus egy apró előre gyártott lakóegység, amelyet mindössze három óra alatt fel lehet építeni, és szinte bármennyiszer költöztethető. A fából készült kabin bármilyen szintezett talapzaton felállítható, mivel nem igényel állandó alapokat. CLT-ből, vagyis keresztrétegelt faanyagból készül, szem előtt tartva a fenntarthatóságot - derül ki a designboom.com cikkéből.

Forrás: brette.haus

A lettországi székhelyű brette haus előregyártott házakat tervez és gyárt. Az említett brette 20 elnevezésű házikót nyolc hét alatt készítik el és szállítják ki a Balti-tenger partjára. A ház ára 18.700 eurónál (körülbelü 6 millió 700 ezer forintnál) kezdődik, és ideális megoldás lehet turisztikai illetve fesztiválszállásként. A szaniterek és az elektromos hálózat szintén előregyártott, a padló, a falak és a mennyezet tömör fából épültek.

Az egyedülálló hajtogatási technológia lehetővé teszi, hogy akár négy házikót is lehessen egyszerre szállítani a szokásos 12 méteres platformon. A 22 négyzetméteres kabinban három ember fér el kényelmesen, a földszinten helyet kaphat egy asztal székekkel illetve egy kanapé, míg a félemeleten kétszemélyes hálószoba rendezhető be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek