Közönség előtt mutatták be az Airbus légitaxiját

  Először szállt fel közönség előtt az Airbus CityAirbus néven is ismert új, eVTOL repülőgépe Németországban. A remények szerint az eVTOL (amely betűszó egyébként az „elektromos fel- és leszállás" szavakból ból keletkezett) megreformálhatja a városi közlekedést, és csökkentheti a dugókat - adja hírül a Travel and Leisure.

  CityAirbusForrás: evtol.news

  A távvezérlésű gépet a társaság helikopteres részlege alkotta meg, a légitaxi akár négy utas szállítására is alkalmas maximum 100 kilométeres távolságig, 120 km / órás maximális sebességgel, de egy átlagos utazás valószínűleg nem fog 15 percnél tovább tartani.

  A repülőgép valószínűleg rövid, városi utazásokra szolgál majd, mellyel az utasok egyszerűen elrepülhetnek a torlódások felett. A járművek teljesen elektromosak, négy légcsavarral és motorral rendelkeznek.

  Ezek a csendesebb, drónra hasonlító járművek azonban nem szorítják ki teljesen a helikoptereket, mivel ez utóbbiak egyelőre sokkal alkalmasabbak a nagyobb városnézésekre és városon kívüli kirándulásokra.

  A légitaxi első tesztrepülése 2019. decemberében volt Donauwörthben, egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor lesz elérhető a nagyközönségnek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek