Extravagáns megjelenésű lesz a repülő taxi, mely néhány éven belül forgalomba állhat

A világ legelső elektronikus, sugárhajtású, ötüléses légi taxija épp most tette le az első vizsgáját, méghozzá nagyon szép eredménnyel.

A német Lilium cég által kifejlesztett gép sikeresen tette meg az első próbarepülését, írja a TravelPulse. A terveik szerint a prototípust továbbiak is követik majd, és 2025-re egy komplett flottát bocsáthatnak útjára a csillogó kis gépekből. Bár még nagyon az út elején járnak, a német cégnél nagyon is bizakodóak a jövőt illetően, mivel az új gépet két év alatt sikerült megtervezni, kifejleszteni és megépíteni. Ezt megelőzően kétüléses gépet építettek, és mindig is tovább szerettek volna lépni egy magasabb szintre, vagyis, hogy több személy is elférjen a repülőgépben.

Nagyon gyorsan haladnak a gép fejlesztésévelForrás: Lilium

A Lilium Jet egy óra alatt körülbelül 300 kilométert tud megtenni. Összesen 36, teljes egészében elektromos motor hajtja, a szerkezet pedig képes arra, hogy függőlegesen szálljon fel és vízszintesen repüljön tovább – akár egy helikopter. A megjelenése kifejezetten extravagáns, és majdhogynem 22. századi.

Úgy gondolják, hogy a Lilium Jet egy telefonos app segítségével lesz megrendelhető. Az utasnak csupán annyi lesz a dolga, hogy a legközelebbi leszállóponton beszáll a taxiba, ami aztán pillanatok alatt hazarepíti.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek