Itt köt ki a használt kesztyűk és maszkok egy nagy része

A járvány hatására bizonyos szempontból csökkent a környezetszennyezés, más szempontból azonban nőtt. A koronavírus ellen használt, eldobható arcmaszkok és kesztyűk is hozzájárulnak az óceánokat sújtó műanyagszennyezéshez. A közösségi médiában világszerte jelennek meg olyan képek, melyeken az ominózus tárgyak láthatók, amint az utcán, bevásárlókocsikban, parkolókban, tengerpartokon és zöldövezetekben hevernek eldobva - adja hírül az independent.co.uk.

Forrás: leo2014/pixabay.com

Ezek összeszedése az egyébként is túlterhelt takarítókra és élelmiszerbolti dolgozókra hárul, amit pedig nem sikerül összeszedniük, azt a szél vagy az eső könnyen a vizekbe sodorhatja. Ezekkel az eszközökkel ráadásul nemcsak az a baj, hogy nem bomlanak le, hanem az is, hogy fertőzőek lehetnek, ezért is lenne nagyon fontos, hogy ezek a tárgyak ne kallódjanak csak úgy szanaszét.

Az Egyesült Államokban egy környezetvédő, Maria Algarra március 23-án hashtag kampányt indított #TheGloveChallenge néven, amelyben arra kérte az embereket, hogy küldjenek fotókat az elhagyott kesztyűkről és maszkokról, hogy mindenkiben tudatosuljon a probléma. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az emberek csak akkor vehetik fel a szemetet, ha ezt védőfelszerelésben, és teljesen biztonságosan tudják megtenni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek