Ezzel az appal végigfuthatjuk az Inka ösvényt

Az Inka ösvény (Inca trail) egy túraútvonal Peruban, ami az egykori inka úthálózat mentén helyezkedik el. Az Andok hegyláncain fekvő, köderdőkkel szegélyezett ösvény települések, inka romok mentén, alagutakon keresztül vezet a Nap-kapun keresztül az egykori Inka Birodalom romvárosához, a Machu Picchuhoz.

Machu Picchumoonykim/pixabay

A The Conqueror nevű online fitnesszalkalmazás segítségével most nem kell Peruba utaznunk, hogy az Inka ösvényen végighaladjunk. Elég regisztrálni az appot, és kiválasztani az Inka Ösvény Virtuális Maraton programot, majd elkezdeni szorgalmasan futni, gyalogolni, vagy biciklizni. Minden alkalommal, amikor egy bizonyos távolságot megtettünk, ugyanennyi mérfölddel előrébb kerülünk az app 26.2 mérföldes térképén.

A kihívásban részt vehetünk egyedül, de talán még motiválóbb, ha ismerőseinket, kollégáinkat is meghívjuk egy versenyre. Ha teljesítettük a kihívást, egy medált is kapunk.

Nem az Inka ösvény az egyetlen program, amit választhatunk. Virtuális bejárhatjuk többek között Hadrianus falát Észak-Angliában, és a világ leghosszabb túraútvonalát, az 1968 mérföld hosszú Appalachian Trailt is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek