Itt nézheti meg, hol jár éppen a Télapó

  Míg az emberek többsége épp a téli vakációját élvezi, vannak, akik az ünnepek alatt is dolgoznak. Közéjük tartozik a Télapó is.

  A kép illusztrációForrás: ClaudiaWollesen/pixabay.com

  A nagyszakállú ilyenkor körbeutazza a világot az ajándékaival, a csúcstechnológiának hála pedig mi is nyomon követhetjük, hogy éppen merre jár. Ebben két Télapókövető alkalmazás is a segítségünkre lehet: az egyik az Észak-amerikai légvédelmi parancsnokság (NORAD), a másik pedig a Google jóvoltából - adja hírül a Travel and Leisure.

  De vajon mit keres a Télapó a katonaság radarján? A történet 1955-ben kezdődött, amikor az egyik amerikai újságban hirdetést adtak fel a gyerekeknek, hogy telefonon is felhívhatják a Mikulást. Igen ám, de a telefonszámot elírták, és a hívás a NORAD elődszervezeténél épp szolgálatot teljesítő Harry Shoup ezredeshez futott be. Shoup gyorsan felismerte a helyzetet és belehelyezkedett a Télapó szerepébe, majd ügyeletest jelölt ki a hívások fogadására. A NORAD és a Télapó élete azóta összefonódott, de a nyomkövető alkalmazásnak időközben vetélytársa is akadt, mégpedig a Google Mikuláskövetője. Így már biztosan nem tévesztjük szem elől a karácsony egyik legnépszerűbb figuráját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!